Inele De Logodna Aur, Verighete Aur si Diamante – Modele Unice

Adresa:
Bucuresti,
strada Varasti 48
Telefon comenzi:
0723.322.220
Aveti intrebari?
Uncategorized

15 lucruri interesante despre argint

Bijuteriile de argint sunt unele dintre cele mai iubite și mai purtate. Fie că le porți pentru culoare, pentru stil sau pentru că pur și simplu îți place argintul, acest metal a atras priviri încă din cele mai vechi timpuri. Și nu numai pentru că este ușor de asortat și purtat. În cele ce urmează, Jomaz îți prezintă câteva lucruri interesante despre argint. Dacă știi și tu câteva care nu se menționează, spune-ne în comentarii!

 

Argintul este un element chimic care are simbolul Ag și numărul atomic 47, fiind unul dintre cele 118 elemente care intră în componența universului.

Simbolul chimic Ag este derivat din limba latină, din cuvântul argentum. 

Argintul este un metal maleabil și ușor de prelucrat, cu un luciu albicios care poate suporta un nivel înalt de lustruire. 

Alături de aur și platină, argintul este unul dintre metalele prețioase. 

Datorită luciului alb, relativei rarități, a maleabilității și a rezistenței sale la oxidare, argintul a fost folosit de-a lungul timpului pentru a confecționa monede, ornamente și bijuterii.

O mare parte din argintul întregii lumi se poate găsi în țări precum Mexic, China, Peru, Rusia, Polonia și Australia.

Argintul este unul dintre cele șapte metale ale antichității. Celelalte șase erau aurul, cuprul, cositorul, plumbul, fierul și mercurul. 

Au fost descoperite ornamente și bijuterii din argint în morminte ale roialității datând încă din 4000 îHr. 

Începând cu anul 400 îHr, monedele de argint au început să circule în Grecia Antică. La rândul lor, romanii aveau și ei o monedă de argint numită denarius. 

În anul 845, Vikingii au invadat Parisul. Francezii le-au oferit 7000 de kilograme de argint pentru a fi lăsați în pace. 

Din punct de vedere cultural și spiritual, argintul a fost întotdeauna asociat cu Luna și cu natura feminină, în timp ce aurul a fost asociat cu Soarele și natura masculină. De asemenea, acest metal prețios mai este asociat și cu trăsături filosofice precum intuiția, înțelepciunea interioară sau auto-reflecție.

În folclor, se credea că argintul are puteri mistice. De exemplu, în cultura populară, in glonț de argint reprezenta singura armă eficientă împotriva unui vârcolac, a unei vrăjitoare sau oricăror alți monștri.

Cea mai mare colecție de monede de argint constă în 1600 de monede unice de argint din jurul lumii și îi aparține lui Jose Manuel Costa Lavin (Mexic).

Cea mai mare sculptură din argint măsoară 2.52 m înălțime și 1.97 m lățime, este proiectată de Haim Lutin și sculptată de Yaakov Davidoff și reprezintă un menorah făcut în totalitate din argint cântărind aproximativ 56 de kilograme.

Argintul are cel mai înalt grad de conductivitate electrică dintre toate metalele, chiar mai mare decât al cuprului. Singurul lucru care l-a împiedicat din a lua locul cuprului a fost costul ridicat și ușurința cu care acesta poate fi pătat.

Jomaz.ro este un magazin online de bijuterii care dorește o implicare în prelucrarea metalelor semiprețioase cât mai ales în cel al metalelor prețioase. Conform actualului catalog de produse pe care tehnicienii noștri l-au implementat, veți regăsi numeroase bijuterii confecționate din aur și argint, ornate cu diverse pietre prețioase. Chiar dacă principalele categorii de produse se rezumă întocmai la tipul bijuteriilor și la materialul din care acestea sunt confecționate, Jomaz.ro dispune de un filtru care nu face nimic altceva decât să segmenteze toate produsele aflate în stoc în funcție de persoana căreia i se adresează.

Credit foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *